bigstock-123847871

Cara Buat RM10K Komisyen Sebulan Dengan Affiliate Auto Shopee

Salam sejahtera...

Dalam posting ini saya nak kongsikan bagaimana cara untuk buat komisyen lumayan dari affiliate auto shopee. Strategi ini saya terang dan tunjukkan melalui kiraan di bawah:

Data:

Target Komisyen : RM10,000 

Komisyen : RM40/unit

Tempoh : 30 Hari 

Conversion rate : Purata 5% 

 

Cara Kiraan (Magic Number)

RM10,000 / RM40 = 250 unit

250unit / 30 hari 9 unit / hari

 

Untuk anda nak dapatkan komisyon sebanyak RM10,000 anda hanya perlu close 9 unit sahaja sehari.

Sikit jer kan pasti anda boleh buat.. 🙂

Tapi, bagaimana cara untuk dapatkan 9 unit sales ini? 

Simple.. lihat kiraan di bawah

 

Cara Kiraan:

Kadar Conversion Rate: 5% (data dari sistem affiliate onpay auto shopee)

9 unit sales / 5% = 180 pelawat website (melalui link affiliate anda)           

Nampak tak kiraan dia, untuk dapatkan jualan sebanyak 9 unit sehari, anda hanya perlu tarik lebih kurang 180 - 200 orang prospek sahaja untuk melawati website auto-shoppe melalui link affiliate anda. 

Simple ja kan… hanya perlu 200 orang pelawat sahaja sehari untuk anda meraih komisyen sebanyak RM10,000 dalam masa sebulan.. Insyaallah…

 

Persoalannya, bagaimana cara untuk dapatkan pelawat - pelawat ini pulak?

Anda boleh bawa trafik (pelawat) dari pelbagai social media seperti Facebook profile, Facebook group, instagram, TikTok, telegram dan lain2 social media.

Anda juga boleh gunakan perkhidmatan berbayar seperti Fb Ads, Ig Ads, Tiktok Ads, Google Ads, atau membuat Paid Review dari Influencer2 yang terkenal dan ramai pengikut di social media. 

Semua teknik di atas adalah bertujuan membawa trafik masuk ke website auto shopee melalui link affiliate anda. Biar website yang convert pelawat - pelawat tersebut menjadi customer anda. 

Simple kan… 

Serius tak susah mana pun kalau anda dah biasa buat.. Tapi kalau anda yang masih baru… tak mengapa teruskan bacaan ye..

 

Teknik dapatkan pelawat ke link affiliate Auto Shopee

Sebenarnya ada beberapa teknik yang anda boleh gunakan untuk menarik pelawat untuk klik link affiliate anda dan melawati web Auto Shopee ini.

Semestinya teknik yang berkesan adalah dengan cara membuat promosi dan iklan - iklan di platform social media yang ramai bilangan penggunanya. Dan anda perlu tahu bagaimana nak positionkan (angle) iklan anda kepada prospek yang tepat dan berkualiti.

Antara cara yang boleh digunakan adalah:

1) Buat konten berkaitan niche shopee dengan berkongsi maklumat berkaitan peluang perniagaan di shopee. Cara ini perlukan masa dan kreativiti sikit tetapi prospek yang datang dari konten seperti ini biasanya lebih berkualiti dan targeted.

2) Terus straight forward bertanya soalan di social media contohnya seperti di wall facebook profile anda atau di group - group yang besar yang ada kaitan dengan bisnes shopee. Contoh soalan yang anda boleh tanya adalah seperti ini:

Contoh 1

Sapa sini berminat nak belajar buat income dekat marketplace shopee? 🙋‍♀️🙋

Ebook short-cut cara setup kedai step by step A-Z disediakan

Ada 1000 lebih produk hot demand di sediakan siap sekali dengan sistem Auto. Cepat dan mudah...

Potensi income insyallah 4angka sebulan... Buat part time pun masyuk...

Link ada di komen...

>> pinned kan link affiliate anda di first komen <<<

 

Contoh 2

Sapa sini nak belajar buat income dekat shopee, nak buat part time saja pun boleh, insyallah blh dapat sales hari2 🙋‍♀️🙋

kita guna sistem auto, klik - klik saja semua produk masuk dlm kedai shopee anda

Ada lebih 1000 produk kami sediakan tak perlu kluar modal beli stock, tak perlu packing brg, tak perlu kluar pergi postage, semua kami uruskan dari A-Z 

korang cuma buat sales dan ambik untung saja,...nak join link ada di first komen

> pinned kan link affiliate anda di first komen <<<

 

Contoh 3

Saya mencari sape yg nak belajar berniaga di shopee dengan teknik yang betul untuk buat 4 angka sebulan. 

1000 produk dan Ebook step by step disediakan..

Nak tahu komen nak nanti saya PM sorang2...

> Reply komen dan berikan link affiliate anda pada yang berminat <<<

 

3) Cara yang lebih advance untuk mendapatkan pelawat (trafik) yang selalu geng - geng marketer dok buat adalah dengan cara iklan berbayar di Facebook, Google dan sekarang tengah meletop iklan di Tiktok. Dan yang pasti untuk tarik trafik cara ini perlukan skill yang lebih mantap dalam digital advertising.

Untuk advertising yang gunakan Fb ads dan google ads ni anda boleh gunakan matrix conversion rate 5% ini sebagai kayu ukur untuk anda tarik trafik dan buat profits.

Secara teknikalnya, kebiasan objektif yang selalu digunakan adalah jenis TRAFFIC dan kos untuk CPL (cost per link klik) sekitar Rm0.50 - Rm1.50 bergantung pada keadaan dan facebook jugak lah. Jadi disini anda boleh buat kiraan seperti di bawah:

Untuk dapatkan RM10,000 komisyen anda perlu drive trafik sebanyak 180 - 200 sehari atau 6000 prospek sebulan. (boleh disingkat masa dengan scale up bajet)

Dari jumlah ini, maka 6000 x Rm0.50 = RM3,000 (kos ads) 

Maka, RM10,000 - RM3,000 = RM7,000 (untung bersih) 

Dan kos ads ini mungkin bertambah jika harga CPL lebih mahal.

Biasanya bagi marketer yang dah selalu main dengan advertising ni dah biasa dengan semua data ini dan dah jadi makanan diaorang dah. Ada produk bagus terus ON saja and terus gain profits.. hehehe..

Untuk cara ni saya tak dapat nak cover dalam entry ni sebab terlalu teknikal.

By the way bagi anda yang masih newbie boleh gunakan teknik 1 dan 2 tadi. Kaedah free marketing sahaja tetapi insyaalah masih berkesan dan ramai juga ahli affiliate yang meraih komisyen ribuan ringgit setiap minggu dengan menggunakan cara ini 🙂

Semoga bermanfaat...

wassalam.

 

Nak Buat RM10,000 Sebulan dengan Affiliate Auto Shopee? 

Join kat sini >>> https://auto-shopee.com/jv/

You cannot copy content of this page